CX Gti Turbo 1986 project
 
In 2007 heb ik een CX GTiTurbo gekocht. De wagen kostte 400 euro. De reden van dit relatieve lage bedrag was ook wel duidelijk toen de wagen op de brug bezichtigd werd.
Het achtersubframe bleekt wat slechte plekjes te vertonen en de voetenbak aan de bijrijderskant was niet zo goed. Ook had de wagen hier en daar wat deukjes en was de lak op een aantal plaatsen beschadigd. De TRX-en die eronder zaten waren nog wel redelijk goed. 2 naafkapjes ontbraken helaas.
 
De auto werd in eerste instantie gekocht als onderdelendonor voor een te bouwen CX break Turbodiesel. Nadat de GTiTurbo al een jaar gestald stond besloot ik echter om hem toch maar op te knappen. Dit betekende dat er flink wat werk in gestoken zou moeten worden om de wagen überhaupt veilig rijdend te maken.
 
Eerst kwamen er wat probleempjes met het elektrische circuit naar boven waardoor het aanslaan van de motor problemen opleverde. Uiteindelijk bleek dat met veel contactspray op strategische punten opgelost te zijn. Maar dit was nadat de tankbedrading was nagekeken, de brandstofslangen bij de tank vervangen waren. De trekhaak en de tank waren er toen ook al onderuit geweest.
 
Op weg naar de garage waar het allemaal moest gebeuren werd op de snelweg nog even de 180km/h aangetikt. Ik moet toegeven dat het in een CX helemaal niet lijkt of je snel rijdt. De andere auto's rijden gewoon erg traag :).